print deze pagina

Paneldiscussie: dossier terug naar cliënt

7 apr 2016

Arianne Samsom (projectleider WZH cliëntportaal) en Sabrina Schreuder (teamleider zorg i.o. WZH Rustoord) namen zitting in het deskundigenpanel bij de discussie ‘Hoe het dossier weer van de cliënt werd’ op de Zorg & ICT beurs.

De vijf deskundigen die in het panel zaten hebben allemaal ervaring met ‘het dossier terug geven aan de cliënt’ in de vorm van een cliëntportaal: in de geestelijke gezondheidszorg, in ziekenhuizen en in de ouderenzorg. Betekent 'het dossier terug geven' dat de cliënt álle informatie mag inzien? En in hoeverre is privacy nog een issue als er onbeperkt inzage is in alle informatie (en eventuele verspreiding hiervan, via bijvoorbeeld social media)? Is een PGD (persoonlijk gezondheidsdossier) echt ‘miles away’ of nabije toekomst? Deze en andere vragen kwamen aan bod o.l.v. discussieleider Jeroen Schoonwater van Pink Roccade.

Hier kun je het verslag van de hele paneldiscussie lezen: http://www.pinkroccade-healthcare.nl/actueel/nieuws/inzicht-in-dossier-voor-client-stimuleert-zorgkwaliteit-8921/