print deze pagina

In beeld: bruggen slaan

3 okt 2017

Benieuwd hoe de dagelijkse zorg in een woonzorgcentrum eruit ziet? In dit beeldverhaal nemen we een kijkje bij een groepsbijeenkomst van Rawie Sewnath, geestelijk verzorger bij WZH Transvaal.

Rawie Sewnath houdt regelmatig groepsbijeenkomsten voor bewoners van het woonzorgcentrum WZH Transvaal dat midden in de gelijknamige wijk in Den Haag ligt.

Bekijk dit beeldverhaal ook op Instagram en Pinterest.

De bijeenkomsten hebben vaak een thema dat aansluit bij een actualiteit of beleving van de deelnemers aan de bijeenkomst. Rawie doet dit keer een hindoe voordracht uit één van de heilige geschriften.

Hij vertelt dat hij bewoners probeert uit te nodigen om ook buiten de eigen kaders te denken. “Binnen de  Surinaams - Hindoestaanse cultuur worden verschillende religies beleefd en gevierd, ook in de kleine gemeenschap van WZH Transvaal is dit zo. Ik probeer bewoners daarbij zo goed mogelijk te begeleiden.”

Een discussie tussen deelnemers over of er wel of niet gedronken mag worden aan het begin van de bijeenkomst illustreert dat deze kaders er wel degelijk zijn.

“Iedereen heeft vanuit eigen beleving een beeld van hoe een bijeenkomst zou moeten zijn,” vertelt Rawie. “Er moet voor een ieder ruimte zijn het geloof op eigen manier te beleven en invulling te geven. Daarom refereer ik ook vaak aan de Koran of Bijbelse teksten.“

“Maar soms moet je niet alleen naar de overeenkomsten kijken, maar juist naar de verschillen. Door deze te accepteren kun je pas bruggen slaan tussen de verschillende culturen en religies.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Benieuwd hoe de dagelijkse zorg in een woonzorgcentrum eruit ziet? In dit beeldverhaal nemen we een kijkje bij een groepsbijeenkomst van Rawie Sewnath, geestelijk verzorger bij WZH Transvaal. Rawie Sewnath houdt regelmatig groepsbijeenkomsten voor bewoners van het woonzorgcentrum WZH Transvaal dat midden in de gelijknamige wijk in Den Haag ligt. De bijeenkomsten hebben vaak een thema dat aansluit bij een actualiteit of beleving van de deelnemers aan de bijeenkomst. Rawie doet dit keer een hindoe voordracht uit één van de heilige geschriften. Hij vertelt dat hij bewoners probeert uit te nodigen om ook buiten de eigen kaders te denken. “Binnen de Surinaams - Hindoestaanse cultuur worden verschillende religies beleefd en gevierd, ook in de kleine gemeenschap van WZH Transvaal is dit zo. Ik probeer bewoners daarbij zo goed mogelijk te begeleiden.” Een discussie tussen deelnemers over of er wel of niet gedronken mag worden aan het begin van de bijeenkomst illustreert dat deze kaders er wel degelijk zijn. “Iedereen heeft vanuit eigen beleving een beeld van hoe een bijeenkomst zou moeten zijn,” vertelt Rawie. “Er moet voor een ieder ruimte zijn het geloof op eigen manier te beleven en invulling te geven. Daarom refereer ik ook vaak aan de Koran of Bijbelse teksten.“ “Maar soms moet je niet alleen naar de overeenkomsten kijken, maar juist naar de verschillen. Door deze te accepteren kun je pas bruggen slaan tussen de verschillende culturen en religies.” Bekijk ook op WZH.nl #inbeeld #beeld #beeldverhaal #fotografie #religie #culturen #multicultureel #geestelijkeverzorging #respect #ouderenzorg #zorg

Een bericht gedeeld door WoonZorgcentra Haaglanden (@wzhonline) op